Polecają nas nie tylko warszawiakom, dziękujemy Aktivistowi !
http://aktivist.pl/93189-2/
niedziela, 31 stycznia 2016
sobota, 30 stycznia 2016
Śniadaniowy Hummus
Śniadanie Zosi. Z hummusem i Racuchem. Zdjęcie z sesji hummusowej, a sprawcą zamieszania jest Jedzenie Jest Piękne Emotikon heart
środa, 27 stycznia 2016
Pamiętacie tę bajkę Andersena "Świniopas"? Książę, który przebrał się za świniopasa, aby zdobyć królewnę, ulepił garnuszek, w którym, jak się gotowało, to dzwoniły dzwoneczki i można było poczuć zapachy ze wszystkich kuchni z całego królestwa. Tu wprawdzie nie poczujecie zapachów, ale będzie można przeczytać o kilkudziesięciu krakowskich lokalach w których można dobrze zjeść i wypić O nas też piszą:D :
https://www.facebook.com/hummus.amamamusi/posts/325237484267115
https://www.facebook.com/hummus.amamamusi/posts/325237484267115
poniedziałek, 25 stycznia 2016
Wędzona Papryka i Pomidory
Zupa pomidorowa z wędzoną papryką. A na drugie, wiadomo, hummus z suszonymi pomidorami, albo hummus klasyczny z oszałamiająco pysznym pikantnym, gorącym pomidorowym sosem. Wpadajcie!
Chwastne serce, walentynkowe warsztaty dla chwastożerców
Walentynkowe warsztaty kulinarne nie tylko dla chwastożerców, już wkrótce, 14 lutego na Najedzeni Fest! W roli zaklinaczki miłosnych ziół Ania Rumińska (Chwastozercy i Slow Food Dolny Śląsk). Zapraszamy!
https://www.facebook.com/events/177760935920701/
https://www.facebook.com/events/177760935920701/
niedziela, 24 stycznia 2016
piątek, 22 stycznia 2016
Hummus w TV!!
Była u nas telewizja Storeko by Mlodzikova, której twórczyni propaguje zdrowy styl życia i opowiada o nietuzinkowych inicjatywach:
wtorek, 19 stycznia 2016
Wegetarianie i rowerzyści
O proszę! Jesteśmy w zacnym gronie miejsc przyjaznym cyklistom! Dodamy jedynie, że wszystkie czworonogi też mile widziane! :D
http://haveabite.in/article/top-5-miejsc-dla-rowerzystow-wegetarian/
http://haveabite.in/article/top-5-miejsc-dla-rowerzystow-wegetarian/
poniedziałek, 18 stycznia 2016
Dzień dobry! Część z Was już na feriach, a część jeszcze stuka w klawiaturki w pracy. Ale wszyscy uwielbiamy dostawać śniadanie do łóżka. Może hummus? Polany dobrą oliwą, obsypany ziołami, w towarzystwie grzanek i kawy lub herbaty? Oj, tak! Zobaczcie, jak taki początek dnia może wyglądać. A, i zupa jest dziś, rozgrzewająca, indyjska z mlekiem kokosowym.
poniedziałek, 11 stycznia 2016
Po świętach znów otwarte
Zapraszamy, dziś otwieramy, pierwszy raz w nowym roku 2016! A w menu bezglutenowe wegańskie brownie, wegańska grochówka z wędzoną śliwką i oczywiście HUMMUS w 21 smakach! Przybywajcie! A my żegnamy ukochane Beskidy pacyfistyczną ślizgawką:
czwartek, 7 stycznia 2016
czwartek, 31 grudnia 2015
Nowy Rok
Drodzy hummusożercy, życzymy Wam wspaniałego Nowego Roku, pełnego nowych wyzwań i sukcesów, miłości i dobroci, dobrego jedzenia i ludzi. Kasia i Bart.
Hummusija dziś zamknięta. Otwieramy dopiero 11 stycznia 2016
poniedziałek, 28 grudnia 2015
Życzenia
Kochani Hummusożercy! Życzymy Wam, aby Wasze Święta upłynęły w miłości i pokoju w gronie najbliższych Waszemu sercu. I zostawcie talerz dla wędrowca, niespodziewanego gościa, nieznajomego, może tym razem zapuka do Waszych drzwi.
A z hummusiji życzenia śle hummusowa rodzina: Ivo, Staszek (nasz kurier rowerowy i kawotwórca), Kasia Ka, Marcelina, Janek (syropotwórca) Kasia i Bart. A spod stołu Racuch. Wesołych Świąt!
A z hummusiji życzenia śle hummusowa rodzina: Ivo, Staszek (nasz kurier rowerowy i kawotwórca), Kasia Ka, Marcelina, Janek (syropotwórca) Kasia i Bart. A spod stołu Racuch. Wesołych Świąt!
Symboliczna Wigilia
Nasz symboliczny talerz wigilijny podzieliło ośmiu przyjaciół z Syrii i czterech z Berlina! Hummus był prawie tak samo znakomity, jak w Damaszku, a żurek najlepszy ma świecie! Dziękujemy! Dobrych Świąt!
Sowy Bronisława Chromego
Na planty wróciła rzeźba Bronisława Chromego, "Sowy" są znów w komplecie, choć w sieci nie da sie znaleźć zdjęć sprzed kradzierzy pierwszej, średiej z nich, pamiętaliśmy, że na początku były trzy. Na sam koniec została już tylko jedna największa sowa. Teraz są znów w komplecie!
wtorek, 22 grudnia 2015
Ogłoszenia hummusowe
Hummusija będzie zamknięta od 24 grudnia do 10 stycznia. Otwieramy 11 stycznia 2016. Dziś zbieramy zamówienia na hummus, który będzie można odebrać jutro o konkretnej godzinie. Dzwońcie, piszcie! Pamiętajcie o smakach świątecznych: buraczkowym, chrzanowym, z kiszoną kapustą 😄 i wędzoną śliwką. Piernikowy Racuch pozdrawia!
Dwa żurki ... Tużurki?
Dziś dwa wegańskie żurki, jeden jest bezglutenowy na zakwasie z mąki gryczanej, który jak zwykle zrobiła Joasia Jot ❤. Na drugie danie zjedzcie koniecznie hummus z chrzanem! Wpadajcie!
niedziela, 20 grudnia 2015
Przyszło nowe!
Konfitury znakomite Amamamusi mają teraz eleganckie etykiety! Trochę potrwa ich wymiana, ale jak zamówicie na prezent, to zrobimy w pierwszej kolejności. Autorem etykiet jest wspaniały grafik Maciek Grochot. <3
sobota, 19 grudnia 2015
wtorek, 15 grudnia 2015
Marchewkowo pomarańczowo
Buro i szaro, a my po pomarańczowych konfiturach mamy dziś dla Was słoneczną, wegańską zupę marchewkowo-pomarańczową. A dla spragnionych lata, hummus z sosem mirabelkowym!
Terra Madre Slow Food Festival
Halooo! Hummusożercy, 12 i 13 grudnia 2015 wzięliśmy udział w festiwalu Terra Madre Slow Food Festival w ICE Kraków Congress Centre! To dla nas wielkie wyróżnienie, dziękujemy.
piątek, 11 grudnia 2015
Clock Machine
Clock Machine dziś w Fabryce także je nasz Hummus.Przyjechali po niego specjalnie z Huty aby mieć na próby. :- )
Konfitura z Lawendą
Szampan wypity a mu nie próżnujemy. Pierwsza w tym sezonie partia konfitury pomarańczowej z lawenda, poprzednią zjedliście do ostatniej łyżeczki! Nasze konfitury Amamamusi z cytrusów są robione z ekologicznych pomarańczy i cytryn, które kupujemy bezpośrednio od sycylijskich gospodarstw dzięki InCampagna.pl
Hummusowe Menu
Drodzy Hummusożercy, dla przypomnienia i łatwiejszej nawigacji załączamy nasze menu, składa się z hummusów do zabrania - po prostu w pudełeczku wygodnie i szybo, albo możesz wpaść do nas i zostać na dłużej, czyli zjeść na miejscu
Albo oglądać bezpośrednio tutaj.
Do zabrania:
Do zjedzenia:
Albo oglądać bezpośrednio tutaj.
Do zabrania:
Do zjedzenia:
Zapraszamy na ulicę Augustiańską 3, Kraków.
Kochani Hummusożercy!
Kochani Hummusożercy! Mamy wyróżnienie w konkursie Smaki Krakowa, stanęliśmy w szranki w kategorii "kuchnia wegetariańska" z takimi smokami jak Restauracja Karma i Wielopole 3. Dziękujemy Wam za głosy, zaufanie i miłość do hummusu. A naszym pracownikom, Kasi, Marcelinie i Ivo i Staszkowi za stworzenie wspaniałej hummusowej rodziny. Make hummus and love <3
Emotikon heart
Emotikon heart
czwartek, 3 grudnia 2015
niedziela, 17 lutego 2013
Amamamusi na BALu
Byliśmy w krakowskiej restauracji BAL na targach Produktów Lokalnych z Małopolski, było wspaniale! Następne za 3 tygodnie 9 marca, warto, bo można kupić i skosztować pysznych rzeczy i porozmawiać z niezwykłymi ludźmi. A tu więcej o tym wydarzeniu:
https://www.facebook.com/events/527252357314867/
https://www.facebook.com/events/527252357314867/
sobota, 16 lutego 2013
Na zdrowie hummus czosnkowy
Napisała do nas Sylwia, że leży chora, ale ją taka naszła ochota na nasz hummus czosnkowy, że musi go natychmiast zjeść! No to będzie ozdrowieńczy hummus z czosnkiem! Ktoś jeszcze chętny?
czwartek, 14 lutego 2013
Zakochaj się w hummusie
Zakochani w hummusie, znaleźliśmy przepis i zdjęcie hummusu z truskawkami,. Nie wiemy, jak smakuje, poczekamy do lata, ale wygląda na baaaaaaaaaaaaaardzo zakochany! My na dziś proponujemy BURACZKOWY!
poniedziałek, 11 lutego 2013
Zakochany Foodstock z Amamamusi!
Kochani, dziękujemy za odwiedziny naszego stoiska na Foodstocku! Jesteśmy wzruszeni, Waszymi dowodami miłości i uznania dla naszych skromnych przetworów. Beż WAS NAS BY NIE BYŁO, dzięki Wam, chcemy dalej TO robić! Dziękujemy też naszym foodstockowym Sąsiadom, których jedzenie nas rozłożyło na kulinarne molekuły Głodnym Kawałkom za absolutnie genialne tarty, Zielonemu Talerzowi za słodkie niebo w gębie, w tym za absolutnie genialna kremówkę, a wszystko to wegańskie, Yellow Dogowi, za rozkładający na łopatki sernik z zielona herbata oraz za dobre słowo i plastikowe łyżki i na końcu organizatorom Broken Music, za zorganizowanie imprezy, która daje nam wszystkim nadzieję, że BĘDZIEMY JEŚĆ LEPIEJ!
http://www.wkrakowie.pl/czytaj/z-sercem-na-talerzu-zakochany-foodstock
http://na-dobre.blogspot.com/2013/02/goraca-relacja-z-zakochanego-foodstocku.html
http://www.zwidelcem.pl/post/swieto-milosci-i-jedzenia-czyli-zakochany-foodstock/
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.336518333133164.79128.312522135532784&type=1
http://www.wkrakowie.pl/czytaj/z-sercem-na-talerzu-zakochany-foodstock
http://na-dobre.blogspot.com/2013/02/goraca-relacja-z-zakochanego-foodstocku.html
http://www.zwidelcem.pl/post/swieto-milosci-i-jedzenia-czyli-zakochany-foodstock/
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.336518333133164.79128.312522135532784&type=1
piątek, 8 lutego 2013
Mamy dla Was anannas!
Przygotowania do Foodstocku trwają! W słoiczkach dżem ananasowy z wanilia i rozmarynem! A w wielkich garach zupy!
Subskrybuj:
Posty (Atom)